İletişim Hattı +90 (362) 876 59 53
Belge Hizmetleri

EUR-MED Dolaşım Sertifikası Nedir?

 

Pan-Avrupa-Akdeniz Menşe Kümülasyonu (PAAMK) sistemi çerçevesinde kullanılan menşe ispat belgesidir. PAAMK sistemi; AB-EFTA-Türkiye ve bazı Akdeniz ülkelerinin dahil olduğu bir çapraz kümülasyon sistemidir.

 

İhracatçı üyeler veya gümrük beyannamelerini imzalamakla yetkili kanuni temsilcileri tarafından odamız veznesine belge satış ve onay ücreti ödenmek suretiyle EUR-MED Dolaşım Sertifikası satın alınır. EUR-MED Dolaşım Sertifikası, ihraç konusu eşyanın bu belgenin arka sayfasında yazılı kurallara uygun olarak Medos üzerinden doldurulduktan sonra ihraç konusu eşyanın menşeinin tespitine yarayan tevsik edici tüm bilgi ve belgeler (fatura ve talep edildiği takdirde kapasite raporu, tedarik faturaları v.b. tevsik edici belgeler) eklenmek suretiyle onay için Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi olan Medos üzerinden online olarak gönderilir. Odamız Dış İlişkiler Müdürlüğü’nce EUR-MED Dolaşım Sertifikası ve ekindeki tevsik edici belgeler incelenerek Medos üzerinden onay işlemi yapılır.

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç